RENUNTARE ....continuare

Precum in extaz se realizeaza purificarea de toate elementele individuale si contingente, ramanand numai lumina si intunericul, ca elemente capitale si esentiale; tot asemenea in noptile cu insomnii, din tot ce are lumea acesta, multiplu si divers, nu mai raman decat un motiv obsedant sau un element intim, cand nu este prezenta evidenta unei persoane.
Cata vraja ciudata este in acele melodii care izvorasc din tine in noptile fara somn, care se dezvolta asemenea unui flux, pentru a se stinge intr-un reflux, care nu este un simbol de parasire, ci seamana usurintei unui pas inapoi din nu stiu care dans!
Ritmul si evolutia sinuoasa a unei melodii interioare pun atunci stapanire pe tine, si te cuprind intr-o incantare ce nu poate fi extatica, fiindca este prea mult regret in aceasta talazuire melodica. Regret dupa ce ? Greu de spus, caci insomniile sunt atat de complicate incat e imposibil sa-ti dai seama ce ai pierdut. Poate ca pierderea este infinita...
Obsesiile se individualizeaza numai in insomnii, deoarece numai in ele se poate realiza prizonieratul intr-o forma de gandire sau de simtire. In insomnii prezenta unui gand sau a unui sentiment este organica, este constituitiva, si se impune cu exclusivitate si imprialism. Tot ce apare in ele se realizeaza melodic , intr-o forma de ondulatie misterioasa.Fiinta iubita se purifica intr-o imaterialitate, intocmai cum s-ar risipi intr-o melodie. Si atunci nu poti absolut daca iubirea ta e vis sau realitate.Caracterul impalpabil ce-l imprumuta realitatii aceasta convertire in melodic, a tot ceea ce se petrece in insomnii provoaca in sufletul omului o neliniste si o tulburare, care nu sunt atat de intense pentru a duce la o anxietate universala, ci pastreaza toate elementele unei nelinisti si tulburari de esenta muzicala.
Moartea insasi, fara sa inceteze a fi hidoasa se manifesta intr-o universalitate de noapte,  a carei impalpabila transparenta, desi este fructul iluziei, nu este mai putin muzicala.
Dar tristetea unei astfel de nopti universale este ca intocmai tristetea muzicii orientale, in care predomina mai mult misterul mortii decat al iubirii. $6.00 Welcome Survey After Free Registration!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu