In fiecare clipa esti Tu.....


Destinul omenesc isi impleteste surasul prin fiecare clipa, prin fiecare gand, prin fiecare imagine sau emotie omeneasca.Fiecare clipa exprima inevitabilul, ceea ce este, independent de dorintele, de nevoile, de visurile sau de respingerile din noi.In launtrul fiecarui moment al vietii e ceva de neocolit. De neocolit e clipa in care dormi, clipa in care razi, clipa in care mergi pe strada, aceea in care mangai un caine, ori aceea in care ai o emotie. Este inevitabila clipa aparitiei unui gandi si clipa in care respingi gandul ce-a aparut in clipa in care s-a si scurs in trecut. Destinul e aici , in prezent , in fiecare moment, ca o nemarginita si uluitoare exprimare a pasilor nostrii.
Esti in destinul propriu cand taci, si esti in el cand gandesti orice -orice ganduri ti-ar trece prin minte.Un gand se naste in clipa lui...si tot asa, cu fiecare gand nou.Pentru orice miscare din univers se deschide o clipa noua, unica, indestructibila, inevitabila, care se topeste de indata ce a aparut.
Noi ducem gandurile, emotiile si intamplarile vietii noastre dintr-o clipa in alta, ba vrem sa mai intoarcem si timpul inapoi, pentru a schimba gandul, emotia, amintirea sau regretul, suferinta ori pasii pe care i-am facut. Dar, simpla dorinta de a ne intoarce in trecut, apare in alta clipa, cum simpla dorinta de a visa viitorul se intampla in clipa proprie.Tot ce vrem sa dregem pe linga casa experientei noastre mentale sau emotionale devine la fel de inevitabil ca momentul in care bem apa sau ca acela in care simtim doar senzatia de sete. Caracterul unic al fiecarei clipe face ca totul sa fie posibil.Diversitatea se naste din unitate si se misca , in interiorul ei.Frumusetea destinului e aceea ca el se afla in fiecare clipa, dar poarta o infatisare noua, o haina doar a lui.
Cersetor sau rege, frumos sau urat, bun sau rau , oricum l-am percepe, orice substanta i-am atribui, destinul este ceea ce este acum-in acest moment. Daca e in tine o emotie, ea se afla la locul ei, in clipa existentei sale.Daca este o schimbare mai importanta de viata, clipei nu-i pasa, caci intamplarea in sine, nu mai poate fi schimbata in clipa de acum.
Nu maine este viitorul, ci in clipa urmatoare...iar fiecare clipa care vine spre noi cu propria sa unicitate. Ceea ce gandesti este de neocolit.Accepta clipa ta de destin asa cum vine ea, caci prin acceptare se deschid portile ferecate ale intuitiei si visele ce nu s-au implinit niciodata.
Nu extrage tragicul din clipa ta, ci frumusetea ei. Nu te pune in lanturi convins fiind de ironia debordanta a unui spirit ce te-a expus suferintei si ti-ai batut in cuie existenta.Caci in umbra maisetuasa a destinului, a clipei prezente, a inevitabilului emotional, mental sau existential, te aflii chiar tu. Tu, regizorul tragediilor, al iubirilor, al maretiei si al caderii tale.
Tu actorul si filmul, pelicula si imaginea.Tu esti clipa si in ea e tot ce ce simti, ce vrei,fiecare indoiala,spaima, fiecare suras al tau.Viata este tot ce visezi despre tine , iar visele tale devin clipe.ESTI prezent in destinul tau , oriunde ai fi acum, orice ai face si oricat de tragice ar parea.Maine, in clipa urmatoare, vei fi prezent tot in destinul tau.Accepta asta, ca sa te bucuri pentru fiecare clipa in care simti, existi,respiri, mergi, taci, canti sau plangi!

Un comentariu:

  1. I Existi,respiri,mergi,taci,canti sau plangi!visele uneori se si anplinesc doar trebuie sa crezi.Felicitari pentru articol e super.

    RăspundețiȘtergere