Dedicatie pentru PROFESORII NOSTRII CEI..................

    Cand un om reuseste sa faca ceva ce i-a solicitat mult timp si efort inainte, in el incepe sa lucreze trufia.
        Cel ce slabeste se uita cu dispret la grasi, cel ce s-a lasat de fumat rasuceste nasul dispretuitor cand altul se balaceste , inca, in viciul sau iar cel ce se imbogateste se uita cu dispret la cel sarc si neajuns fara sa ii pese de nevoile si doleantele acestuia. Daca unul isi reprima cu sarg sexualitatea, se uita cu dispret si cu trufie  catre pacatosul care se cazneste sa scape de pacat, dar instinctul i-o ia inainte! Ceea ce reusim ne poate spurca mai ceva decat pacatul insusi. Ceea ce obtinem se poate sa ne dea peste cap reperele emotionale in asa maniera incat sa ne umple sufletul de venin. Banii care vin spre noi ne pot face aroganti pe foarte multi dintre noi, in special pe cei lacomi si zgarciti , cum succesul ne poate rasturna in abisul infricosator al patimilior sufletesti.   
         Drumul spre iubire si compasiune se ingusteaza cand ne uitam spre ceilalti, devenind asemeni inaltimii drumului vulturilor aflati in zbor. Acest drum ne face sa devenim imuni la si fata de sentimentele si trairile celor ce ne inconjoara, reusind de cele mai multe ori sa ii strivim sub talpi pe cei dragi noua sau chiar pe cei ce ne indragesc pur si simplu pentru ceea ce am fost.
         Blandetea inimii se usuca pe vrejii de dispret, invidie, ura si trufie, daca sufletul nu este pregatit sa primeasca reusita sa cu modestia si gratia unei flori.Tot ce reusim pentru noi si ne aduce energie este menit a se intoarce catre aceia ce se zbat, inca in suferinta si in pacat. Ochii nostrii nu sunt conceputi pentru dispret, ci pentru a exprima cu ei chipul iubirii ce se cazneste sa iasa din sufletele noastre. Succesele nu ne sunt date spre a ne infoia in pene, ca in mantiile statuilor, ci pentru a le transforma in dragoste, in dezvoltare si in daruire pentru cei din jur. Daca reprimi foamea in timp ce postesti, foamea se va face tot mai mare.Mintea ta o sa viseze mancaruri alese  si gustoase, va simti mirosurile cele mai apetisante chiar si in somn, pentru ca in ziua urmatoare, innebunita de frustrare, sa compenseze lipsa ei printr-un dispret sfidator fata de cel ce nu posteste. Atunci, postul devine prilej de trufie, de exprimare a orgoliului si a izbanzii trufase asupra poftelor. Dar dincolo de orice, trufia ramane trufie, asa cum un om betiv se trezeste a 2-a din betie dar unul prost niciodata din prostie, sentimentul frustrarii confirmand-o mereu in atitudinea zilnica a acestora.
          Daca ai reusit in viata nu te agata de nereusitele altuia, pentru a nu trezi in tine Viermele cel aprig al orgoliului si Patima infumurarii.
Reusita este, dupa cum si mai marii filosofi au afirmat-o, energia iubirii si a capacitatii tale de acceptare a vietii, dar ea nu ramane nemiscata, nu este ca un munte sau ca un ocean.





google-site-verification=lYO4raj54GPY5HTBeRFCxMkwtOGpIDqBu_qfubiSrcE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu